Mary and Max

Mary og Max
En animasjonsfilm av regissøren Harvie Krumpet (som visst nok skal være kjent innenfor sin sjanger, men som jeg aldri har hørt om). Handlingen starter på 1970-tallet og strekker seg 20 år fremover.

** Mary er en ensom australsk jente på 8 år som blir neglisjert av foreldrene og skammer seg over fødselsmerke midt i panna. En dag bestemmer hun seg for å finne ut av hvordan barn blir til i Amerika (i Australia kommer de fra ølglass). Hun velger et tilfeldig navn i en amerikansk telefonbok på det lokale postkontoret og sender sitt første brev av mange. Mottakeren er 44 år gamle Max Jerry Horowitz, en like ensom mann i New York. Han er kraftig overvektig, forstår seg ikke på verden og får senere diagnosen Aspergers syndrom.

Disse to har et like stort behov for en venn. De danner et helt spesielt vennskap som varer i 20 år, både med oppturer og nedturer. I en kaotisk og vanskelig verden har de alltids hverandre.**

Dette kan virke som en grå og kjedelig historie, men den er fortalt med en helt spesiell varme. For til tross for at Mary og Max har vanskelige liv, så har de også mange lyspunkter. Filmen er lun, vond og humoristisk. En fantastisk historie om vennskap og håp på tvers av alder og kontinent!

Published in: on 26. september 2010 at 19:48  Legg igjen en kommentar  
Tags: , ,

The URI to TrackBack this entry is: https://tulleruska.wordpress.com/2010/09/26/mary-and-max/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: