Født sånn eller blitt sånn?

Født sånn eller blitt sånn? : Utro kvinner, sjalu menn og hvorfor oppdragelse ikke virker av Harald Eia og Ole-Martin IhleFødt sånn eller blitt sånn?

Dette er boka bak det omdiskuterte tv-programmet Hjernevask. Jeg må innrømme at jeg aldri fikk rota meg til å få sett Hjernevask. Det var litt derfor jeg valgte boka, Født sånn eller blitt sånn?, da den dukket opp på jobben.

Boka tar for seg en rekke temaer og stiller spørsmålet “Født sånn eller blitt sånn?” til. Er det natur eller kultur som bestemmer hvorfor jenter og gutter ikke velger likt når muligheten er der? Hvorfor reagerer menn mest på fysisk utroskap, mens kvinner synes mental utroskap er verst? Er menn generelt mer voldelig? Er afrikanere mindre intelligent enn andre “raser”? Homofil – blitt sånn eller født sånn?

Jeg likte godt denne boka. Språket var overraskende flytende og godt (ikke tusenvis av fotnoter og referanser som stopper opp leserytmen). Jeg er greit bevandret i de ulike temaene, men jeg lærte hele tiden nye ting og fikk fornyet en del tankeprosesser. Dette er en bok som ikke bestreber seg etter å gi noen sannheter, men å vise de ulike sidene. Det finnes en rekke “sannheter” som ikke er gyldige, men som vi mer eller mindre er lært opp til å tro på.

Spennende er det i hvert fall. Virkelig en bok å anbefale!

Published in: on 6. oktober 2010 at 18:54  Legg igjen en kommentar  
Tags: , , , , ,

The URI to TrackBack this entry is: https://tulleruska.wordpress.com/2010/10/06/f%c3%b8dt-sann-eller-blitt-sann/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: