Mesterlig kriminelt!

Forbrytelser av Ferdinand von Schirach

Forbrytelser

Så denne i forbifarten på nettet et sted (husker ikke hvor akkurat nå), og kastet meg som førstemann på boka på biblioteket.

**Fähner dreper sin kone etter 40 års ekteskap. En japansk skål utløser død. Et søskenpar tilbringer noen dager i frihet fra et kjærlighetsløst hjem, inntil søsteren tar livet av sin bror. En bror redder sin bror fra fengsel. En prostituerts kunde dør, noe som fører til at hennes kjæreste roter ting til. En herremanns kamp mot en dødsdom. En navnløs mann dreper to skinheads, så slutter å snakke. Døde sauer og djevelens tall. En mann fastsatt i en jobb, blir besatt av en skulpturs manglende torn. En ung gutt med en sterk, morbid lyst. Å elske noen for mye. Etiopieren som ranet en bank og hjalp et lite samfunn.**

Forbrytelser er en sterk novellesamling om forbrytelser og straff. Hva er det som har ført til forbrytelsene som er begått? Som forsvarsadvokat har von Schirach erfaringer fra rettssalen, og han utnytter dette her. Språket er godt og presist. Novellene er en spennende samling av forbrytelser som ikke alltid er like tydelige i skyldspørsmålet. Er virkelig alle kriminelle farlige rovdyr? Det er mange ulike motiv som kan få noen til å begå en forbrytelse og her får man et vidt spekter av dem. Verden er ikke svart/hvit. Snedig i sin komplekse enkelhet!

The URI to TrackBack this entry is: https://tulleruska.wordpress.com/2011/03/21/mesterlig-kriminelt/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: