En fortelling om kreft og menn

WoW! Snart 1000 besøk på bloggen min! Glad jeg nå:)

*_*

Strålekameratene : en fortelling om menn og kreft av Haakon Bull-Hansen

Med en gang jeg så boka på hylla for istandgjøring på biblioteket (merking, stempling og sånt før den kommer ut til lånerne), visste jeg at dette var en bok jeg måtte lese. Jeg satte meg på venteliste og ventet spent til boka var klar for utlån.

**Haakon Bull-Hansen får beskjed om at han har mandelkreft. På Radiumhospitalet treffer han Even og Rune, og de tre blir strålekameratene. Kreften bringer de sammen. Det blir en tøff kamp som ingen av dem hadde forutsett.**

Dette er en tøff bok å lese. Haakon Bull-Hansen har åpenhjertet fortalt om sin vandring på kreftens vei og gjennom en kreftbehandling som ble langt tøffere enn både han og de to andre strålekameratene hadde blitt forespeilet. Med utdrag fra sykejournaler og intervjuer, har Bull-Hansen skapt en sterk skildring av hvordan han opplevde det å være kreftpasient.

Jeg har selv nære familiemedlemmer som har hatt kreft (og ikke alle overlevde), og kjenner at boka blir veldig nært. Å se kreftpasientlivet gjennom øynene til en som har vært gjennom helvete og overlevd, har åpnet min forståelse av hvordan min mormor måtte ha opplevd sine omganger med kreftmonsteret.

Jeg vil anbefale denne boka på det sterkeste! Språket er utrolig godt. Historien er fortalt med presisjon, håpløshet, sårbarhet og humor i all elendigheten.

Published in: on 31. oktober 2011 at 20:54  Comments (2)  
Tags: , , ,

The URI to TrackBack this entry is: https://tulleruska.wordpress.com/2011/10/31/en-fortelling-om-kreft-og-menn/trackback/

RSS feed for comments on this post.

2 kommentarerLegg igjen en kommentar

  1. […] Strålekameratene av Haakon Bull-Hansen […]

  2. […] Strålekameratene : en fortelling om menn og kreft av Haakon Bull-Hansen […]


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: