Bokrester fra i fjor

Her kommer noen flere bokomtaler fra bøker jeg leste i fjor. Det har tatt meg litt tid, men nå kommer bokrestene!

**#**

Det er en bok! av Lane Smith

Det fine med å jobbe på et bibliotek er at man har så god tilgang til alle godbitene. Ble anbefalt denne av en kollega som var helt forgapt i denne bildeboken.

**Ape sitter og leser en bok. Esel sitter med laptopen og lurer på hva Ape kan gjøre med boken. Ape blir mer og mer oppgitt over at Esel ikke skjønner at det er en BOK, men så får Esel kloa i boka…**

Dette er en herlig, forfriskende bildebok om den oppvoksende generasjonenes forhold til den digitale virkeligheten versus den “gammeldagse” boken. Jeg lo og humret gjennom hele boken. Tegningene er flotte og man nikker gjenkjennende til tematikken. Anbefales til små og store!

**#**

Landet bak døra av Yngvar Frøyen

Ramlet over en bok på barneavdelingen rett før jul i fjor og den så så spennende ut. Fant ut at det var bok 4. Måtte jo låne de tre andre, så jeg fikk lest dem i rekkefølge. Dette er altså første bok.

**Marcus og foreldrene har flyttet til et helt spesielt hus. Huset ligger midt mellom fantasi og virkelighet. Går man ut bakdøra, vet man aldri hva man kan støte på…**

Dette er en herlig bok hvor fantasien får utfolde seg. Boka er gitt ut i 2003 som en del av “10:12”-serien i kategorien “Humor”. Og her er det humor så det holder! Jeg koste meg med den ville fantasien og den gamle boka som må kiles for å åpnes. Godt, barnlig språk som virkelig gir meg følelsen av å få historien fortalt av en ung gutt, uten å bli for barnslig i skrivestilen.

Er virkelig glad for at jeg ramlet over denne serien. Gleder meg til å ta fatt på bok 2!

**#**

All makt til mumien av Yngve Frøyen

Bok 2! Gleder meg som et barn!

**Faren til Marcus kjøper en brødrister av en selger fra bakdøras verden. Brødristeren vil overta verden. En dag dukker museets bestyrer opp og ønsker seg en mumie. Men når den stormannsgale brødristeren møter en lett påvirkelig mumie, går ting fryktelig galt…**

Herlig, fantasifull humor! At disse bøkene ikke har fått større omtale er rart. Bok 2 er like spennende og morsom som nummer 1, Landet bak døra. Frøyen vrir og vender på fantasien anført av et godt og lettvint språk. Neste bok venter på meg!

**#**

Gal manns kakao og andre historier fra landet bak døra av Yngve Frøyen

Bok 3 om Landet bak døra!

**Moren til Marcus er syk, og Marcus og Juni begir seg ut i fantasien for å finne en kur til henne. En rosa hund dukker opp i bakdøra og konstaterer at Marcus er hovedmistenkt i en grusom forbrytelse. Da husets tidligere eier døde, forsvant en fantasi som Marcus må finne igjen. Det er jul, men det gamle juletreet dukker ikke opp. Istedenfor kommer det verste juletreet Marcus kan tenke seg inn bakdøra…**

Fire nye historier fra fantasien. Morsomme (og litt alvorlige) historier som henger god sammen. God flyt i teksten gjør lesningen lekende lett (sorry klisjeen, men det er sant). Digger denne serien!

**#**

Den store tullingfesten av Yngve Frøyen

Bok 4! Det er denne boka som først fanget min oppmerksomhet.

**Farfaren til Marcus har blitt sprø. Han forsvinner ut bakdøra, og Marcus og Juni følger etter. Marcus må hamle opp med sine vonde fantasier, men de slår ikke farfarens forferdelige fantasi…**

Spennende og fantasifullt. De fire bøkene (som har kommet til nå, håper på flere) om Marcus og Landet bak døra. En frisk pust blant barnebøkene (som også passer for lekne voksne).

**#**

Slipp håndtaket når du vrir av Tor Åge Bringsværd

Ble anbefalt denne boka av en leseglad låner. Tittelen var også forlokkende morsom.

**To mennesker og en labrador kastes mellom tid og sted gjennom sorte hull. Her og Der. De må stoppe Fienden, men først må de finne hverandre… Fienden tar mange ulike former og de utvalgte husker ikke alltid hverandre for hver slyngreise de gjør gjennom de sorte hullene.**

Dette er en herlig, spennende, morsom og underfundig bok om kjærlighet, vennskap og samfunns-/virkelighetsoppfatninger. Vi blir tatt med til virkeligheter som er både velkjente, men på samme tid totalt ulikt vår virkelighet.

Jeg må innrømme at jeg ikke visste om jeg ville fortsette etter de første kapitlene, men boka fanget meg uten at jeg merket det. Plutselig kunne jeg ikke stoppe! Mange spennende tankekrumspring og fengslende skrevet.

Published in: on 12. januar 2012 at 08:23  Legg igjen en kommentar  
Tags: , , , , , ,

The URI to TrackBack this entry is: https://tulleruska.wordpress.com/2012/01/12/bokrester-fra-i-fjor/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: