Å komme i fosterhjem

Da Josefine kom i fosterhjem av Sissel Henriksen

Leste om boka første gang på nett et sted, men glemte å reservere den på biblioteket. Plutselig dukket den opp på en stille skrankevakt.

**Da Josefine er 9 år, kom barnevernet og hentet henne. Hun hadde det ikke bra hjemme og måtte bo på et barnehjem, hvor hun fikk nye klær og leker og lekekamerater. Etter en stund ble det bestemt at hun skulle bo i fosterhjem, siden verken hennes mor eller far kunne ta vare på henne. Der fant hun ut hvordan man egentlig burde ha det i en familie…**

Denne boka er basert på forfatterens erfaringer med plassering av barn i fosterhjem, men skrevet fra den fiktive Josefines ståsted. Tema er viktig, men historien er fortalt i et noe tungt språk. Et forsøk på et barnlig språk som jeg ikke synes var helt vellykket. Absolutt viktig lesning.

Boka kan fint leses (og snakkes om) for mindre barn og de eldre kan lese den selv. Bra med illustrasjoner som støtter teksten.

Published in: on 13. september 2012 at 21:19  Comments (6)  
Tags: , , ,

The URI to TrackBack this entry is: https://tulleruska.wordpress.com/2012/09/13/a-komme-i-fosterhjem/trackback/

RSS feed for comments on this post.

6 kommentarerLegg igjen en kommentar

 1. Så morsomt å få tips om dette blogginnlegget. Takk for god omtale – og illustratøren fortjener absolutt mye ros. Det var nesten skummelt da jeg for første gang fikk se hennes tegning av Josefine bak den røde stolen; det var det bildet jeg hadde i hodet under hele skriveprossesen – og vi snakket ikke sammen underveis, men «så» tydeligvis det samme. Har lyst til å kommentere språket i boka, fordi en profilert barnesykolog som fikk manus til gjennomlesning, kommenterte nettopp at jeg hadde lyktes i å gi et troverdig uttrykk til hvordan barn i den alderen ordlegger seg. Når det er sagt: Det jeg gjerne skulle ha gjort anderledes i dag; hatt dialog.
  Tips til ei bok med samme tema: http://bokelskere.no/bok/historien-om-sissel-staer/158790/

  Skjønnlitteratur om vonde tema kan gå en god psykolog en høy gang.

  • Det er alltid hyggelig å høre fra forfatterne av bøker jeg skriver om!

   Jeg er enig i at dialog ville ha gjort teksten lettere. Illustratøren gjorde en virkelig god jobb.

   Takk for boktipset! Skal sjekke boka ut. En annen bok om samme tema som din bok er Cornelia flytter i fosterhjem av Ritva Fyhn- Pettersen: http://www.livforlag.no/index.php?option=com_k2&view=item&layout=item&id=269&Itemid=218 (ikke fått lest denne ennå)

   Jeg er virkelig for bøker som tør å ta for seg vanskelige og vonde temaer. Håper det kommer flere bøker fra deg! Gjerne flere bøker om omsorgssvikt, både for yngre og eldre barn. Vi trenger stadig slike bøker i biblioteket!

 2. Smetter innom for å si takk for sist! 😉 Kjempehyggelig å møte deg på bokbloggertreffet i går! 😀

  Husker du nevnte denne boken mens vi pratet i går. Artig å lese anmeldelsen din av den. Har ikke vært borti denne selv. Flott at det skrives barnebøker med dette som tema. Tror det kan gjøre en fosterhjemsprosess lettere for et barn. 🙂

  • Det er alltid hyggelig å treffe mennesker man får god tone med så for. Håper vi sees på neste bokbloggertreff!

 3. Jeg trodde først du skrev om ei bok jeg har skrevet om, men der tok jeg feil. Altså finnes det to bøker om samme tema, se også her:

  https://lammelaartanker.wordpress.com/2012/06/20/cornelia-flytter-i-fosterhjem/

  Jeg tror det er bra for barn og voksne å kunne lese skjønnelitterære bøker om temaet. Det gir en annen forståelse og innsikt i tematikken enn teori.

  • Som jeg ser så kom Cornelia flytter i fosterhjem ut i år, Da Josefine kom i fosterhjem utkom i 2001 og er beregnet på noe eldre barn enn den boka du skrev om (Josefina er 9 år og det er hennes «ord» vi leser).

   Enig om at det er viktige bøker, for det er mange dette gjelder…


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: