Bakgårdskampen

Jon Eltons vitaminfattige liv av Beate Muri
Omnipax, 2009

Hadde en forespørsel om barne- og ungdomsbøker med homofile foreldre og fant bøkene om Jon Elton (det er to bøker). Leste litt i den første og falt helt for den veslevoksne Jon og måtte lese videre.

Jon bor sammen med mora Babo og med faren i leiligheten rett over gangen. Han trives sånn, men det han ikke liker er den mørke, skitne bakgården som er stengt fra de andre bakgårdene med gjerde. Han vil ride gjerdene så det blir en stor bakgård. Det er kun vennene Ivrina og Zainab som synes det er en super idé. De aller fleste voksne derimot…

En herlig bok om barns ønske om forandring, mens voksne er mer betenkte. Jon Elton, oppkalt etter farens yndlingsartist, har et herlig engasjement og kampvilje. God humor og herlig veslevoksen uten å miste det barnlige!

Jeg likte godt hvordan boka forklarer Jons familiesituasjon (en lesbe og en homse som fikk barn sammen og løser oppgaven på en glimrende måte), uten å miste fokus på hovedhistorien. Familiesituasjonen bare er sånn uten at det blir gjort et stort nummer ut av, akkurat sånn det burde være.

Gleder meg til bok nummer 2!

Noen som vet om andre bøker som ligner denne? Lette mye etter skjønnlitterære barne- og ungdomsbøker med homofile foreldre (om hvordan det er å vokse opp med to foreldre av samme kjønn), men fant så alt for lite. Det må da finnes flere enn Muris bøker om Jon Elton…

Published in: on 23. september 2012 at 20:08  Comments (1)  
Tags: , , , , ,

The URI to TrackBack this entry is: https://tulleruska.wordpress.com/2012/09/23/bakgardskampen/trackback/

RSS feed for comments on this post.

One CommentLegg igjen en kommentar

  1. […] Bok 2 om Jon Elton. Likte godt bok nummer 1. […]


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: