Forelskelse og vennskap

Det må bli henne! av Bo R. Holmberg
Damm, 2004

Jobblesning.

Alva Fagervik. Hun er like vakker som navnet hennes tilsier. Det synes i hvert fall han. Problemet er at hun ikke er interessert. Han gir ikke opp og sender en mail med sin kjærlighetserklæring, men hun svarer ikke. Hva må han gjøre for å få henne?

En forelskelsesbok sett fra en gutts vinkel, noe som det ikke er fullt så mange bøker med. Superkorte kapitler (max 2 ½ side) som gjør at boka leses fort ut (boka er også kort på 68 sider). Enkelt tekst. Morsomt at man ikke får vite navnet på hovedperson før helt mot slutten og da med en liten twist som jeg likte godt. Grei bok som passer fra 11-12 år. Uskyldig handling med kun litt kyssing.

**

Reise sammen av Thomas Halling
Damm, 2006

Jobblesning.

Kalle og Ellen er sammen. Klassen deres 5B skal på klassetur til Nord-Sverige. På toget dit ser Kalle at Ellen snakker med noen eldre gutter. Han får en klump i magen som ikke vil forsvinne. Så viser det seg at guttene går i 6. klasse og de vil spille fotball mot 5B…

LøvePluss-bok med stor, luftig tekst og noen tegninger strødd utover i boka. Grei, enkel historie som er litt morsom og litt vond (sjalusi føles ikke så bra). Ingen høydare, men jeg tror den er spennende nok for målgruppen, fra ca 9 år.

**

Hardt vær av Axel Hellstenius
Damm, 2004

Jobblesning.

Bønna vil begynne badesesongen med et hopp fra Panter’n, et populært hoppested for de tøffe (dumdristige). Han låner en båt og får med seg noen kompiser. På vei til stedet plukker de også opp noen jenter de kjenner fra skolen. Det er tre som vil hoppe i det kalde vannet. Men noen er utelatt og sjalusien herjer. Så blåser det opp til storm, både været og i gruppa…

LøvePluss-bok om mot og dumdristighet, vennskap og ulydighet, forelskelse og sjalusi. Lettlest, luftig og spennende! Historien klarte å holde på interessen min gjennom det hele. En spenningsbok som passer fra ca 11 år.

**

Mikkel og Tønnes : Oslo brenner av Vigdis Bjørkøy
Front forlag, 2012

Jobblesning.

1624 i Oslo. En liten gnist utbredte seg til en voldsom bybrann. Fattiggutten Mikkel skal levere noen sko, men blir hindret av brannen. Han treffer rikmannssønnen Tønnes og sammen leter de etter Mikkels lillesøster som har kommet bort fra moren.

Dette er første bok i en serie om Mikkel og Tønnes. Til dels mye tekst, men flotte fargebilder brekker opp tekstmonotomien. Handlingen er lagt til en dramatisk hendelse i norsk historie da gamle Oslo brant, men fortellerstilen fanget meg ikke helt. Egentlig rart for det er god driv i historien. Jeg synes det bare ble langdrygt med all brannen og løpingen. Karakterene føltes ikke virkelige for meg og de var veldig stereotypiske (fattiggutt tøff, rikmannssønn pinglete). Jeg vet at tiden på 1600-tallet var noe helt annet enn nå, men det går jo an å få karakterene litt mindre endimensjonale.

The URI to TrackBack this entry is: https://tulleruska.wordpress.com/2012/11/18/forelskelse-og-vennskap/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: