Happy or not so happy endings

Happy ending : 13 skeive historierHappy ending
Gyldendal, 2003

Så denne novellesamlinga på innlevert-tralla på jobb. Leser til vanlig ikke så mange noveller, selv om jeg alltid har planer om å bli flinkere til det. Mange kjente forfattere som har bidratt.

Her er det mange følelser i sving. Om Anne og Anne som finner seg noen andre. Om de som vil forlate sin kjæreste eller som blir forlatt. Om ekteparet som oppdager hverandres hemmeligheter. Om seksuell oppvåknet. Om lureri i beste mening for å få sin ønskede kirkelige velsignelse.

Her er det 13 ulike historier. Noen som følelsesmessig engasjerte meg, andre ikke fullt så mye. Det var to noveller, “Glade lyder fra kjøkkenet” av Dag Johan Haugerud og “Et realt mannfolk” av Ulf Nestvold, som jeg syntes var best. De engasjerte meg og jeg fikk virkelig vondt i hjerterota. Begge handler om å forlate eller blir forlatt. Jeg fikk så lyst til å slå hovedpersonene for hvordan de oppførte seg. Han første vil forlate sin samboer, men søker til han så fort han er litt syk, bare for å tenke på å forlate han igjen rett etter på. Han andre ser ikke hvilken drittsekk eksen egentlig er. Sånt gjør vondt å lese om.

Jeg synes dette er en veldig varierende novellesamling, hvor enkelte av historiene bare er en langtekkelig fortelling. Mange av novellene har irriterende karakterer, men det var jo lyspunkter også. De to nevnte novellene er to av dem. Den tredje novellen som jeg likte, mye på grunn av slutten, var “Leseforeningen” av Gerd Eva Lillo.

En følelsesmessig berg-og-dal-bane med langt fra happy ending for alle. Slik livet ofte kan være.

Published in: on 14. februar 2013 at 21:42  Legg igjen en kommentar  
Tags: , , , , ,

The URI to TrackBack this entry is: https://tulleruska.wordpress.com/2013/02/14/happy-or-not-so-happy-endings/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: