Med mord skal mord fordrives?

Arvingene av Gareth P. JonesArvingene
Mangschou, 2013

Leste om den på nettet et sted (husker ikke hvor nå) og fikk den kjøpt inn til biblioteket. Den hørtes så spennende ut for både store og små.

Tvillingene Lorelli og Ovid Thornthwaite bor på en gammel herregård og er arvinger til en stor formue. Foreldrene døde under mystiske omstendigheter. Kanskje det var drap? Døden går igjen i Thornthwaite-slekten. Det sies at slekten innehar morderisk arveanlegg. Tvillingene har i hvert fall, så lenge de kan huske, prøvd og ta livet av hverandre. På trettenårsdagen inngår de våpenhvile, men mordforsøkene fortsetter. Hvem vil ha tvillingene drept?

Bak på boka står det “Agatha Christie møter familien Adams …”, og dette er en god beskrivelse av boka. Tvillingene har levd et beskyttet og trist liv på herregården, hvor hovedsysselen deres har vært å forsøke å drepe den andre på de mest finurlige måter. Pirajaer i badekaret eller sprengstoff i iskremen, anyone? Så må de begynne sin egen etterforskning på lukket området for å overleve. For hvem vil ha tvillingene drept og hvorfor? Det er mange mistenkte og mange hemmeligheter.

Dette er en spennende bok med en klassisk mysteriehistorie. Handlingen flyter lett og jeg ble sugd inn i alle mysteriene. Tvillingene er interessante karakterer som ga meg lyst til å vite mer, og vi følger dem i deres jakt etter sannhetene om deres slekt og litt til. Absolutt leseverdig for små og store!

Published in: on 20. oktober 2013 at 22:30  Comments (1)  
Tags: , , , ,

The URI to TrackBack this entry is: https://tulleruska.wordpress.com/2013/10/20/med-mord-skal-mord-fordrives/trackback/

RSS feed for comments on this post.

One CommentLegg igjen en kommentar

  1. […] P. Jones har skrevet flere bøker og denne er like god som de andre jeg har lest (Arvingene nr. 1 & nr. 2, Familieforbannelsen og den mer ungdomsboka Død eller iskrem?). Bøkene er også fine […]


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: