Trøblete jævler får mer trøbbel

Skyggefødt av Jan Tore NorengSkyggefødt
Gyldendal, 2014

Fire ungdommer på flukt fra Vassmo gård, et sted for «trøblete» ungdommer. Jon sliter med angst fra en vanskelig barndom, Andreas som gikk fra grei til å bli Kalles nikkedukke, Kalle som flekser muskler og bestemmer alt, og vakre Pia som juger og alltid roter ting til for seg. De kjører av gårde i en ”lånt” bil og ender opp på et gudsforlatt sted midt uti skauen. Kalle bestemmer at de blir der. Det kommer de til å angre på…

Dette er en grøsser med overnaturlige, blodtørstige stygginger og forførende skogsvesen. Men mest av alt handler dette om fire ungdommer som rømmer fra en ungdomsanstalt, havner på et øde sted og må forholde seg til hverandre på godt og ondt. De har alle en fortid som har farget dem.

Rått og røft er ord som beskriver boka godt. Det bannes mye for å sette stemning for hvor harde disse ungdommene er. Ja, ungdom banner en del, men noen ganger synes jeg det blir litt påtrengt. Noen ganger savner jeg faktisk et enda mer røffere språk også. Blir visst aldri fornøyd jeg. Litt klisjekarakterer, men ellers var de greie. Andreas var til og med virkelig likanes og den mest interessante.

Alt i alt er dette en spennende grøsser med en dæsj av overnaturlighet. Boka er veldig lettlest og fin for de som liker ”trøblete jævler” (Kalles beskrivelse) i skikkelig trøbbel.

Published in: on 25. mai 2014 at 21:39  Comments (1)  
Tags: , , , , ,

The URI to TrackBack this entry is: https://tulleruska.wordpress.com/2014/05/25/troblete-jaevler-far-mer-trobbel/trackback/

RSS feed for comments on this post.

One CommentLegg igjen en kommentar

  1. […] Skyggefødt av Jan Tore Noreng (2014) […]


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: