Eric og Live vs. Mientologene

World of Spycraft : Mientologene av Tom KristensenKristensen_WorldOfSpycraft
Cappelen Damm, 2014

Eric (16) og Live (14) oppdager at det foregår noe merkelig i et gammelt hus i Maridalen. De ser noen ungdommer og noen voksne entre huset, og er ikke den ene av de voksne en kjendis? Live mener så og overtaler Eric til å være med og undersøke. Han låner spionutstyr fra faren som driver eget firma med spionutstyr for alle tenkelige anledninger. Live og Eric finner en kvasireligiøs sekt, Mientologene, som utnytter ensomme og usikre ungdommer. Så forsvinner Live og Eric er sikker på at mientologene har kidnappet henne…

Enda en suksessfull voksenforfatter som satser på ungdomsbøker og det fungerer veldig godt! Handlingen drives fremover og boka er lettlest. Jeg leste den over en stor kaffe latte.

Sekter er alltid spennende og mientologene er manipulerende og grusomme. De velger ut usikre ungdommer og knuser det lille som er igjen av dem. Etterpå tilbys de kurs for å fri seg fra sine skavanker. Det er bare å betale, så blir alt bra. Jeg fikk raskt et bilde av Scientologene og alt det man har hørt om den sekten og blant annet deres personlighetstester. Når det gjaldt kjendisen i historien, så jeg for med Tom Cruise som hoppet i sofaen på Oprah.

Eric og Live er greie karakterer, men jeg føler at de er litt for konstruerte. Eric kan alt teknisk og har tilgang til spionduppeditter ingen vanlig 16 åring ville hatt. Mens Live er fosterbarnet som har en lei tendens til å rote ting til og er i bunnen et lett bytte for mientologene. De fungerer i historien, men jeg skulle ønske jeg fikk litt bedre kontakt med dem.

Alt i alt er dette en spennende bok om folk som utnytter usikre og sårbare ungdommer. Lettlest. Boka favner stort og her er det mye man kan tenke videre på, og kanskje lære å være litt mer skeptisk til folk som lover deg gull og grønne skoger bare du gjør som de sier.

Til tross for minussidene ved boka, så håper jeg på flere ungdomsbøker fra herr Kristensen, gjerne med Eric og Live som roter seg borti flere problemer. Dette er en bok som sannsynlig vil fungere godt til den tiltenkte gruppa, og ikke minst til de som trenger en spennende bok for å holde å interessen deres!

Published in: on 14. juli 2014 at 06:39  Comments (1)  
Tags: , , , ,

The URI to TrackBack this entry is: https://tulleruska.wordpress.com/2014/07/14/eric-og-live-vs-mientologene/trackback/

RSS feed for comments on this post.

One CommentLegg igjen en kommentar

  1. […] of Spycraft : Mientologene av Tom Kristensen […]


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: