Bokbloggertreff 2014

For tredje år på rad samlet mange av landets bokbloggere til Bokbloggertreff! Lørdag 13.9.14 var dagen for et fenomenalt treff (takket være ildsjelene i komiteen). Her ble det mange flotte inntrykk og opplevelser å fordøye.

Jeg har gledet meg til dette treffet siden treffet i fjor, og nå gleder jeg meg allerede til neste års treff! I år var vi i Aschehougs lokaler, et noe mer intimt lokale.

Det er helt spesielt å komme inn i et rom hvor man møter mennesker man kanskje kun har sett to ganger før, men vi møtes som gamle bekjente. Det klemmes og skravles som om ingen tid har gått fra sist vi møttes. Så mange herlige mennesker samlet på et sted!

Quiz og bokbord
Komiteen disket opp med litterært quiz i år også. Jeg syntes spørsmålene var veldig vanskelig, men heldigvis var jeg på lag med mange smarte mennesker. Og vi vant! Foruten heder og ære, fikk vi velge bok fra bokbordet først.

I år var det ikke leseeksemplarer fra forlagene, men bøker vi bokbloggerne tok med oss. Morsomt å se hva andre leser eller tror andre vil ha glede av. Jeg tok med 4 bøker, kun to bøker ble tatt. Hadde kanskje tatt med litt sære bøker, men men … I år hadde jeg bestemt meg for å være strenger med meg selv, og tok kun med meg to bøker fra bokbordet. Tok med meg: Noe til besvær av Mark Haddon og Hakawati : historiefortelleren av Rabih Alameddine. Begge så spennende ut. Har også lenge hatt planer om å lese noe av Haddon, så nå har jeg ingen unnskyldning!

Bokbloggerprisen 2013
Etter mingling, lunsj og pause/mer mingling kom årets store høydepunkt: Bokbloggerprisen 2013! Jeg har nominert, lest, blogget og stemt, og jeg var en av de mange som var spente på hva resultatet ble. Det morsomme var at det kom andre ikke-bokbloggere til utdelingen også. Mange var nok forlagsfolk, men jeg så også andre nysgjerrige, noe som var veldig gledelig.

De nominerte for Bokbloggerprisen 2013 var (lenket til mine anmeldelser):

Året norske roman
Fugletribunalet av Agnes Ravatn
Disse øyeblikk av Herbjørg Wassmo
De usynlige av Roy Jacobsen

Åpen klasse
Fugl av Lisa Aisato (bildebok)
Urd av Ruth Lillegraven (dikt)
Odinsbarn av Siri Pettersen (fantasy)

De eneste forfatterne som ikke var tilstede på prisutdelingen var Roy Jacobsen og Herbjørg Wassmo. De andre forfatterne ble bokbadet, før avsløringens time var kommet. Jeg syntes det var kjempemorsomt at de som vant faktisk var tilstede.

Vinnerne er: Agnes Ravatn (Årets norske roman) og Ruth Lillegraven (Åpen klasse). Gratulerer så mye til dere begge to!

En liten kuriositet om vinnerbøkene av Bokbloggerprisen 2013, er at begge er på nynorsk.

Nå er det bare for meg å lese meg opp på årets norske utgivelser, så jeg er forberedt til neste års Bokbloggerpris.

Oslo bokfestival og Debutantfestivalen
Det var jo andre ting som skjedde denne helgen også, selv om Bokbloggertreffet var hovedgrunnen til at jeg dro til Oslo. Oslo bokfestival ga mange muligheter til å treffe forfattere og møte nye bøker. Jeg fant ikke så mye jeg måtte overvære i programmet i år, men jeg elsker blant annet å se i teltene og gå på bakgårdssalg. Hva er det som fremheves? Er det noe jeg burde få med meg? Noe å kjøpe?

I år var det første gang Debutantfestivalen så sitt lys, og i den forbindelse var jeg på Vorspiel på Eldorado bokhandel. (Min første tur! Og for en fantastisk bokhandel!). Vorspielet handlet om bruken av sosiale medier og blogger til å spre nye forfattere (og gamle). I panelet satt Aslak Nore, Nora Campbell, Kristin Storrusten, Gert Nygårdshaug og Agnes Matre. Ida Jackson ledet det hele. Veldig interessant å høre på hvordan paneldeltakerne så på sosiale medier og blogger. Kunne godt vart lenger, så interessant var det!

Bøker som ble med meg hjem
Jeg nevnte tidligere at jeg hadde bestemt meg for å være strengere med meg selv i år. Derfor tok jeg kun med meg to bøker fra bokbloggertreffets bokbord (Noe til besvær av Mark Haddon og Hakawati : historiefortelleren av Rabih Alameddine). Men jeg hadde også planer om å ikke kjøpe noen bøker denne gangen. Gjett om den planen sprakk!

Var ”dum” og vandret inn på bakgårdssalget til Bokvennen, Solum, Transit og Vidarforlaget. Skulle jo bare kikke litt. Etter å ha grådig rasket til meg tre bøker, skyndet jeg meg å betale og komme meg fort som faen ut derfra. Det kunne lett ha blitt enda flere om jeg ikke hadde flyktet. Mine nye bokvenner er: Hyperion av Dan Simmons, Ready Player One av Ernest Cline og De uskyldiges kirkegård av Andrew Miller.

IMAG0207

Bokfangsten min

Stor takk til Komiteen! Uten dere ville det ikke blitt noe treff. Dere har også i år gjort en fantastisk innsats!

Nysgjerrig på de to foregående Bokbloggertreffene, kan du sjekke hva jeg har skrevet om treffene her.

Published in: on 14. september 2014 at 20:44  Comments (5)  
Tags: , , ,

The URI to TrackBack this entry is: https://tulleruska.wordpress.com/2014/09/14/bokbloggertreff-2014/trackback/

RSS feed for comments on this post.

5 kommentarerLegg igjen en kommentar

  1. Herlig innlegg…..det var flere plasser jeg også måtte sette bånd på meg selv. Var på Tanum bokhandel og der sleit jeg med å legge fra meg flere bøker. Nydelig butikk, var så så godt utvalg:) På Eldorado tenkte jeg at jeg håper jeg kommer ut her ifra uten for mange bøker, slik at jeg ikke må ta opp lån for å greie meg resten av måneden:) Men faktisk kjøpte jeg ikke en eneste bok der, så jeg var flink. Gikk da på smeller andre plasser, så kanskje ikke så flink så lenge:) Kos deg!

    • Godt å høre at jeg ikke er alene 😀

      Problemet er jo at 40-50 kr for en bok regner jeg som «gi bort»-pris. Jeg ender ofte opp med bøker jeg ikke har ekstremt lyst på, men bare litt lyst på.

  2. […] litteratur- og filmblogg Tulleruska’s world Artemisias verden Moshonista My first, my last, my […]

  3. Takk for sist, og fint innlegg. Det ble et flott treff i år også. Jeg prøvde også å holde gjen på bokkjøp osv, men det sprakk totalt under en tur til Eldorado i dag. 🙂

    • Hyggelig å treffe deg igjen også! Jeg klarte og styre meg på Eldorado, men det var noe av det vanskeligste jeg har gjort 😀


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: