Flukten fra regimet

Beta 1 : Flukten av Torborg Igland og Amund HestsveenBasic CMYK
Gyldendal, 2014

Etter seksårskrigen ble Norge, Sverige, Danmark, Finland og Island til staten Skandia. 60 år har gått og de kulturer og identiteter som en gang var, er utslettet og erstattet av et jerngrep. De fleste barn bor i dormer og konkurransen for å bli den beste er stor. De beste kan bli plukket ut til offiserstrening og et privilegert liv. Kodak, Livni og Jor oppdager en grusom hemmelighet. En hemmelighet lederne av Skandia ikke vil skal komme ut…

Wow! Jeg var ikke helt forberedt på en slik intens fortelling. Dette er rett og slett en veldig spennende og godt skrevet science fiction-roman. En skikkelig dystopi på høyde med de andre velkjente dystopiene (for eksempel Hunger games, The giver, 1984).

Det er et totalitært regime vi møter. Jeg tenkte stadig på Hitler og nazistene og Nord-Korea, mens jeg leste. Forfatterne har virkelig klart å skape en klaustrofobisk verden. En verden jeg sakte ble kjent med og ikke likte. Jeg er glad jeg bor i et land med “demokratityranni” og “opplysningstyranni” og ikke i det angiverglade og gjennomkontrollerte Skandia.

Hovedpersonene var også med på å trekke opp en allerede spennende historie. Jeg ble engasjert i livene deres og veldig glad i dem. Det var fascinerende lesning om hvordan de ble oppdratt til lydighet, men allikevel valgte å tenke og handle selv med de grusomme truslene henges over hodene.

Dette er første bok i en trilogi og jeg gleder meg til de to nestene bøkene. For en historie! Boka hadde gjort som en tv-serie/film om man hadde vært tro mot handlingen og ikke funnet på ting.

Av en eller annen grunn så synes jeg Over the sea med Frøder er en beskrivende sang på den følelsen boka gir meg. Det en stemning i sangen og teksten som passer så godt til boka.

The URI to TrackBack this entry is: https://tulleruska.wordpress.com/2014/10/06/flukten-fra-regimet/trackback/

RSS feed for comments on this post.

4 kommentarerLegg igjen en kommentar

  1. […] 1 : Flukten av Torborg Igland og Amund Hestsveen […]

  2. Ojj… hørtes veldig spennans ut.. Hadde egentlig ikkje tenkt å plukke opp denne boka, i bunn og grunn for eg likte ikkje coveret og gadd ikkje sette meg inn i hva den handla om.. I know.. overfladisk.. men sånt skjer nå noen ganger når det er så mye og velge mellom.. men trur jaggu jeg må på biblioteket igjen og se om de har fått hjem denne 🙂 Takk for tips

    • Enig i at coveret ikke akkurat innbyr til lesning, veldig synd siden boka er god og spennende 😀

  3. For en veldig hyggelig omtale av boka, tulleruska! Takk!! (Og enig, Over the sea passer uhyggelig bra).


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: