Vi er der for å beskytte deg

Søt jente 13 av Liz Coleysøt jente 13
Pantagruel, 2014

Angie kommer brasende inn hjemme til sjokkerte foreldre. De sier hun har vært borte i tre år, at hun nå er 16 år. Men det må være tull! Angie er 13 år og nettopp gått hele veien hjem fra speidertur. Sakte går det opp for henne at foreldrene har rett. Hvorfor husker hun ingenting? Men noen husker og de befinner seg inni hodet til Angie. Tør hun søke svarene? Vil hun virkelig vite…

Dette var en spennende og interessant bok om dissosiativ identitetsforstyrrelse (DID) som, forenklet forklart, er flere enn deg inni hodet ditt. Dette er deler av deg, men som oppleves som egne personligheter. Disse personlighetene oppstår vanligvis som et resultat av voldsomme traumer.

Historien er veldig bra fortalt, selv om jeg tidlig ante at Angie hadde opplevd et skikkelig helvete og at hun trengte noen andre “der” når hun ikke klarte opplevelsene. Når det er sagt, så klarte Coley å overraske meg her og der også.

Jeg synes det er skremmende, bare tanken på, å ikke ha kontroll over meg selv. Det er slik Angie opplever det, å ikke kunne bestemme 100% over seg selv.

Jeg likte godt etterordet som tok opp fakta om DID og reiser de store, tunge spørsmålene rundt en slik personlighetsforstyrrelse. Dette er faktisk noe jeg synes flere bøker bør ha, når de tar opp alvorlige temaer. Noen lenker og noen ord til de som lurer.

The URI to TrackBack this entry is: https://tulleruska.wordpress.com/2014/11/24/vi-er-der-for-a-beskytte-deg/trackback/

RSS feed for comments on this post.

One CommentLegg igjen en kommentar

  1. […] Søt jente 13 av Liz Coley […]


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: