1. desember – Gregor i Underlandet

Underland-krøniken bok 1 : Gregor i Underlandet av Suzanne CollinsGregor-i-Underlandet
Gyldendal, 2013

Gregor (11 år) og lillesøsteren Boots (2 år) bor i en leiegård i New York. En dag de i vaskekjelleren, forsvinner Boots inn i en åpning. Gregor kaster seg etter og de begge faller. De ender opp i Underlandet – en verden med bleke mennesker med lilla øyne og store flaggermus, kakerlakker, rotter og edderkopper. Gregor får vite at faren er der, fanget hos rottene. Han vil redde faren, men først må ha oppfylle en gammel profeti som overjordskrigeren…

Dette er en bok jeg har hatt lyst til å lese en stund, men ikke fått tid til før nå. For en spennende historie! Som Alice i Eventyrland havner Gregor i en verden ganske ulik det han er vant til. En verden han får testet motet sitt. Boka minner meg også om Rottekrigen-serien av Einar A. Lund (første bok heter Codys arv).

Jeg ble revet med fra første stund. Gregor er en likanes karakter som jeg knyttet meg til med en gang. Også de andre karakterene falt jeg for, spesielt kakerlakkene Smutt og Smett, uredde Boots og krigerrotta Røskeren. Både verden og karakterene er godt beskrevet og følbare på godt og vondt. Jeg fikk meg også noen overraskelser, noe som er et pluss.

Dette er første bok i Underland-krøniken, en serie på fem bøker. Til nå er fire av bøkene oversatt og den siste er sikkert rett rundt hjørnet. Dette er en serie jeg bare må få med meg resten av!

Published in: on 1. desember 2014 at 06:10  Comments (1)  
Tags: , , ,

The URI to TrackBack this entry is: https://tulleruska.wordpress.com/2014/12/01/1-desember-gregor-i-underlandet/trackback/

RSS feed for comments on this post.

One CommentLegg igjen en kommentar

  1. […] bok 1 : Gregor i Underlandet av Suzanne […]


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: