9. desemeber – Neopangea

Neopangea : en framtidsfabel av Eirik Newthneopangea
Cappelen, 2006

Brødrene Theo og Jan blir kontaktet av professor Monteverdi, en mann foreldrene deres jobbet sammen med. Han vil at guttene skal levere en konvolutt til deres tante Loretta. Loretta forsvant rett før foreldrene deres ble arrestert. Monteverdi sender brødrene inn i fremtiden til Loretta. De kommer tilbake med tanten og da starter den virkelige ferden gjennom tid og rom. Theo, Jan og Loretta  havner 250 millioner år inn i fremtiden, på et superkontinent de kaller Neopangea. En hendelse skjuler seg her, en hendelse som har påvirket fortiden…

Jeg har hatt denne boka i bokhylla en god stund med store planer om å få lest den. Det er jo alltid så mange bøker som presser på, men nå fikk jeg endelig lest den.

Dette er en gjennomgående spennende bok, men med noen få partier som ble litt langtekkelig. Å reise i tid er en fantasi som ofte blir utforsket både i litteraturen og film/tv-serier, men som heldigvis ikke er mulig (ennå i hvert fall). Jeg liker tankesprang og tankeeksperiment, og derfor har jeg en svakhet for slike bøker som Neopangea.

En godt fortalt historie om brødre som egentlig bare ønsker å få foreldrene sine tilbake igjen. Avslutningen gjorde meg trist og litt skremt. Glad jeg endelig har fått lest denne boka!

The URI to TrackBack this entry is: https://tulleruska.wordpress.com/2014/12/09/9-desemeber-neopangea/trackback/

RSS feed for comments on this post.

One CommentLegg igjen en kommentar

  1. […] Neopangea : en framtidsfabel av Eirik Newth […]


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: