16. desember – Sanctuary (tv-serie)

Sanctuary (tv-serie)
2008

DVD-coverbilde sesong 1

DVD-coverbilde sesong 1

Dr. Helen Magnus driver et Fristed for “abnormals“, altså dyr/mennesker  med ekstraordinære evner. Hun er også overhodet for alle de andre Fristedene rundt i verden. Sammen med teamet sitt av både mennesker og “abnomals“, hjelper, studerer og noen ganger fanger hun “abnormals”. De farligste får en plass i Fristedet. Men det finnes også dem som vil brukes disse “abnormals” til egen vinning. De er farlige både for våres og “abnormals‘” verden og de eneste som tør å kjempe “abnormals‘“ sak er Magnus & Co…

Jeg fant denne tv-serien ved en tilfeldighet, da jeg søkte på skuespilleren Amanda Tapping. Tapping spilte i Stargate SG-1 (omtales senere i julekalenderen) og jeg kastet meg over Sanctuary da jeg oppdaget den. Allerede fra første episode var jeg totalt solgt og ville egentlig bare finne Fristedet og melde meg inn!

Denne serien er en blanding av science fiction og fantasy. Handlingen er lagt til en «nær» fremtid, hvor mye er gjenkjennelig. Legender, myter og monstre har en forklaring. Vi møter mange skjebner og karakterer som jeg ble fascinert av og glad i. Hvem blir ikke glad i en technerd av en lykantrop eller lavmælt, huslig Bigfoot?

Det kom fire sesonger før SyFy dessverre kansellerte serien. Jeg ser ofte serien om igjen som jeg ofte gjør med gode serier.

For mer info, sjekk Wikipedias side om Sanctuary.

(Fikk lyst til å se serien igjen nå, jeg…)

The URI to TrackBack this entry is: https://tulleruska.wordpress.com/2014/12/16/16-desember-sanctuary-tv-serie/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: