18. desember – Dr. Who

Dr. Who
2005

Coveret til serien

Coveret til serien

Rose kjeder livet av seg i London inntil mannekengene angriper henne og en mystisk mann kommer henne til unnsetning. Mannen introduserer seg som The Doktor (Doktoren). I Doktorens tidsmaskin, den blå politiboksen, opplever Rose spenning og farer. Både i nåtid, fortid og langt inn i fremtiden…

Dr. Who startet egentlig i 1963, men jeg velger å omtale serien fra nystart i 2005. Det er der jeg startet og det var der jeg ble en whovian. Jeg har forsøkt meg på originalen, men jeg sleit litt med å komme inn i handlinga der. Den første Doktoren var ikke så likanes som de fra 2005 og fremover. Men kanskje en gang i fremtiden skal jeg prøve meg igjen på originalen.

Det er noe fascinerende med tanken på å kunne dra hvor som helst, uavhengig tid og rom.

Doktoren har opp gjennom tidene hatt en reisekompanjon og Rose var ei jente jeg ikke likte med en gang, men som vokste på meg. Det gjelder forresten de fleste av kompanjongene (nesten alle av hunnkjønn). Foruten om Rose er Amy Pond og hennes Rory de reisekompanjongene jeg liker best. Hun som spiller Amy (Karen Gillan), spiller også Nebula i filmen Guardians of the Galaxy som jeg omtalte litt tidligere i julekalenderen.

Serien handler ikke bare om å reise i tid og rom, men også om mellommenneskelige forhold. Noen ganger må Doktoren gjøre tøffe valg, hvor ingen parter vinner uansett. Mye går jo bra, men noen ganger går det fryktelig galt. Man blir glad i karakterer som man mister eller må forlate.

Jeg synes i hvert fall at Dr. Who er en fascinerende sci-fi-serie som jeg gladelig bruker deler av lesetiden min på å se. Det er godt at serien fortsatt er i god behold, og den nyeste Doktoren er ikke så aller verst bare jeg ble vant til han.

The URI to TrackBack this entry is: https://tulleruska.wordpress.com/2014/12/18/18-desember-dr-who/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: