Fangirl – spennende om fanfic og det virkelige liv

Fangirl av Rainbow RowellFangirl
Fontini, 2014

Tvillingsøstrene Cath og Wren har alltid hengt sammen. Og de begge har vært lidenskapelig opptatt av bøkene om Simon Snow og skrevet fanfiction i stor skala. På nettet er de kjent for sin fanfic og har mange tusen følgere. Nå står universitet for tur og Wren er så klar for å flytte hjemmefra. Cath på sin side er ikke klar for universitets skremmende tilværelse. Hun får rom sammen med Reagen (Wren vil oppleve verden vekk fra sin søster), og treffer etter hvert to gutter, Levi og Nick, som får innvirkning på livet hennes. Men er hun villig til å la andre gutter enn Simon og Baz inn i livet sitt? Hvorfor er Wren så distansert? Og hvordan skal det gå med faren nå når jentene hans ikke er hjemme for å passe på han?

Denne historien minner meg om mine yngre dager. Jeg var ganske inn i fanfic som yngre og denne boka tok meg tilbake til de dager da jeg leste en del fanfic (og skrev bittelitt selv). Har ikke sluppet helt taket i fanfic nå heller, men leser det mindre nå (nå fikk jeg lyst til å lese fanfic også).

Jeg kjenner meg igjen i Cath usikkerhet og “alenehet”. Det var skummelt å flytte hjemmefra og det var da trygt å flykte inn i noe kjent og kjært. Noen trives også godt i eget selskap og må lirkes ut til livet blant folk.

Cath og Wren mister hverandre av syne på universitetet og de takler det ikke alltid like bra. De har alltid vært de to, men nå tvinger Wren forandring frem. Det er Cath som forteller historien og hun liker ikke endringene som skjer. Det kan ikke være enkelt å være tvillinger som alltid blir sett som en enhet, men hvor individene desperat ønsker å bli sett på som enkeltmennesker.

Boka handler om det å bli voksen og selvstendig, om ensomhet og vennskap, om psykiske lidelser, om å være sårbar og sterk på samme tid. Kjærlighet er også et sentralt tema, både til familie og potensielle partnere. Jeg liker veldig godt at boka tar for seg finfiction også. Jeg kjenner ikke til så mange bøker med akkurat det temaet.

Boka er på nesten 480 sider, men veldig lettlest og luftig i layouten. Slutten var litt antiklimaks, ellers så var dette en bok jeg likte godt!

The URI to TrackBack this entry is: https://tulleruska.wordpress.com/2015/04/07/fangirl-spennende-om-fanfic-og-det-virkelige-liv/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: