Bokbloggerprisen 2015 & Bokbloggertreff 2016

Bokbloggerprisen 2015

På lørdag ble Bokbloggerprisen delt ut for tredje året på rad. Denne gangen var vi i Kjelleren på Litteraturhuset. Lisa Aisato, Maja Lunde, Morten Strøksnes og Bjørn Vatne ble bokbadet, før vinnerne ble annonsert. I år ble det en historisk utdeling: To menn vant (hver sin klasse) og begge bøkene var på bokmål!

Vinner av Årets roman ble debutanten Bjørn Vatne med Slik skal vi velge våre ofre. Dette er en roman om en alenefar som føler seg litt utenfor samfunnet, samtidig som han jobber hardt for å være en del av dette samfunnet på grunn av sin lille datter.

20160903_151435

Bjørn Vatne

 

Vinner av Åpen klasse ble Morten Størksnes med Havboka. Dette er en non-fiksjonsbok om to menn på jakt etter den sagnomsuste haien, håkjerringa. Boka er ganske skjønnlitterær krydret med fakta, mytologi og historier som omhandler havet på et eller annet vis.

20160903_152135

Morten Strøksnes

Begge vinnerbøkene er bøker jeg vanligvis ikke ville ha lest, men ved å engasjere meg i bokbloggerprisen, så tvinger jeg meg til å lese mange bøker jeg ikke ville ha gjort. Dette utvider mine horisonter og jeg støter alltid på en overraskelse eller to.

En annen ting som er veldig interessant når det kommer til disse bokbadingene, er at jeg ofte får et annet syn på bøkene. Gjerne et mer positivt syn. Forfatterne kan gjøre mye godt for bøkene sine.

 

Bokbloggertreff 2016

Bokbloggertreffet startet for meg allerede på fredag. Noen av oss bokbloggerne som var tidlig ute eller bodde sentralt, møttes for hygge og skravling (det blir en del bokprat). Vi møttes på Eldorado bokhandel og boksnoket en del. Jeg endte opp med bokkjøp, selv om jeg egentlig ikke hadde tenkt på å kjøpe noen bøker. Det er vanskelig å være i en så omfattende bokhandel og ikke kjøpe noen ting.

Selve bokbloggertreffet var lagt til etter utdelingen av bokbloggerprisen. I tradisjonens ånd, ble det en særdeles utfordrende quiz. Laget jeg var på, var nok ikke blant de beste, men det gjorde ingenting. Vi hadde det morsomt og det er viktigst. Vinnerlaget fikk plukke først fra bokbordet (der vi alle hadde bidratt med bøker vi har likt eller som vi tror andre vil ha glede av).

Selve treffet ble avsluttet med middag og hygge for de som hadde muligheten. Må si at bokbloggere er utrolig morsomme mennesker å være sammen med.

Nå gleder jeg meg bare til neste år!

20160904_144624

The Fade er fra bokbordet, mens de andre ble kjøpt på Eldorado

The URI to TrackBack this entry is: https://tulleruska.wordpress.com/2016/09/04/bokbloggerprisen-2015-bokbloggertreff-2016/trackback/

RSS feed for comments on this post.

12 kommentarerLegg igjen en kommentar

 1. Hei, hei,
  Tenkte på deg igår, da jeg satt og så på hotellrom og sveipet innom Scandivavian. Neste år må du altså bestille tidligere. Det var pekefinger’n. Morsomt å snakke sammen, som vanlig, og av de bøkene du fikk med deg hjem har jeg kun hørt om (og lest) Biene.

  • Jeg skal bestille tidligere til neste år:) Har ikke råd til mange sånne «siste liten»-bestillinger.

   Det er hyggelig å treffe dere andre og gleder meg til neste års treff (håper jeg kan være med på noe julebord i år også).

   Hadde egentlig kun hørt om Biene, men ikke de andre, så gleder meg til å få lest dem.

 2. Kjempehyggelig treff.:) Har også skrevet et innlegg nå, og bildene ser vi at du også koser deg.:) Treffes forhåpentligvis til neste år også.:)

  • Det var en flott helg! Gleder meg til neste år og håper vi sees igjen da:)

 3. Veldig kjekt å høre om prisutdelingen og bokbloggtreffet. Etter å ha vært til stede de to siste årene, var det litt rart å sitte hjemme denne gangen. Håper å komme sterkt tilbake til neste år 🙂

  • Ja, vi får håpe anledningen byr seg til neste år for deg, så treffes vi sikkert da!

 4. Ja, prisen er suveren til å få mange av oss ut av komfortsonen, det liker jeg så godt.

  Vi var heller ikke blant de beste på quizen, enda vi tenkte så det knaket, men det morsomt uansett og det er det viktigste.

  Det var så hyggelig både å se, snakke med, vinke til osv. alle sammen også i år 🙂 Gleder meg til neste år! Må forresten si at jeg syns det var veldig oppmuntrende at Vatne oppfordret oss til å fortsette med prisen.

  • Vi får øve masse til neste års quiz! Og enig at det er flott at forfattere ser positivt på prisen.

   • Jeg skal forsøke å merke meg hvem som vinner Hugo-prisen i hvert fall 😉 Kanskje en bør gå for å huske alle Booker-vinnere fra 2000-tallet fram til vår tid(eller kanskje ikke ;)).

   • Jeg aner ikke om hue mitt er kapabel til sånt 🙂

 5. Takk for i år! Det var hyggelig å snakke med deg på fredag:-) Enig i at prisen gjør at man leser bøker man ellers ikke ville lest. Både som en del av jakten på nominasjoner og gjennom kortlisten. Havboka er jeg nok usikker på om jeg hadde lest hvis ikke den kom på kortlisten.

  • Alltid hyggelig med «vorspill» på fredag for de som kan. Sees til neste år 🙂


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: