Samlesning – To søstre

To søstre av Åsne Seierstadorg_To søstre med Brage magebånd HOY
Kagge, 2016

Oktober 2013. Foreldre får en av de verste beskjedene de kan få: Deres to tenåringsdøtre, Ayan og Leila, er på vei til Syria. Hva får to sterke, debattglade jenter til å ville tilslutte seg IS?

Denne boka er en kandidat til Bokbloggerprisen 2016 i Åpen klasse og samlesningsbok for juli. Boka er en særdeles sterk kandidat.

Dette er sterk og engasjerende lesning. Jeg bli provosert, overrasket, sint og lei meg. Jeg føler med foreldrene til jentene. Og ikke minst har jeg stor medfølelse med broren som på sin måte prøver og provosere frem de søstrene han en gang kjente og som han savner så sårt.

Jeg blir også skremt av hvordan oppegående folk kan bli dratt inn i det ekstreme uten at noen rundt ser noe. Eller at de det gjelder ikke ser det selv.

Åsne Seierstad har gjort et godt stykke arbeid med denne boka. Det er mange stemmer som har fått plass. Et stort, lukket nettverk er blitt rullet opp.

Dette er en lærerik og interessant bok. Dog skremmende lesning om ekstremisme. En virkelig god kandidat til Bokbloggerprisen og hittil min favoritt!

The URI to TrackBack this entry is: https://tulleruska.wordpress.com/2017/07/04/samlesning-to-sostre/trackback/

RSS feed for comments on this post.

4 kommentarerLegg igjen en kommentar

  1. Det er tøffe bøker Seierstad skriver og jeg har ikke klart å lese dem. Så da lener jeg meg heller på det dere skriver om den 🙂

    • Ja, man må være i riktig humør for å lese bøkene hennes, tror jeg, men man får større kunnskap… Du får prøve en dag du føler du er i humør 🙂

  2. Enig, en virkelig gjennomført god, skremmende og lærerik bok dette her. Kan anbefale hennes En av oss også, som jeg akkurat har lest, om man orker det da.

    • Det frister å lese mer av Seierstad, så kanskje jeg skal prøve meg på den boka også 🙂


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: