2. desember – Ellers er jeg ikke noe menneske

Litt mer alvor for nummer to, men en viktig bok.

Ellers er jeg ikke noe menneske av Agnar Lirhus9788202569334
Cappelen Damm, 2018

Mathilde vil helst sitte inne hele dagen å spille FoM. I FoM er hun en del av en gruppe som kjemper seg gjennom ulike quest. Xiu er også en del av gruppa. Xiu er Mathildes eneste venn utenom hunden Eddi. I verden utenfor er Mathilde ingen. En ingen Janne og hennes følgere liker å hakke i stykker. Eller hva med å dytte henne uti den strie elven for så å leke helter?

En forferdelig bra bok om grov mobbing og voksne som burde hatt juling. Jeg ble skikkelig forbanna, da jeg leste boka. Mathilde har det helt forferdelig, men ingen voksne vil ta tak i Janne og gjengen hennes. Alle lar  Mathilde håndtere mobbingen og volden alene.

Partiene med spillingen, kan tidvis blir litt langdryg. Jeg skjønner det er viktig å vise samspillet og vennskapet mellom Xiu og Mathilde, men her kunne det vært strammet litt inn. Men vennskapet viser at det er ikke alltid de man treffer ansikt til ansikt som man kan føle seg nærest. Det er dog trist at det eneste stedet Mathilde kan finne en god venn er på nett.

Janne og hennes undersåtter er gjenkjennbare. Det er forsøkt å gi Janne en
bakgrunn som kan skape sympati og forståelse for hvorfor hun oppfører seg som
hun gjør, men det fungerer ikke. Janne er en motbydelig person med psykopatiske
trekk.

Fravær av voksne og farløshet er en gjenganger i boka. Både Janne og Mathilde mangler far i livet og mødrene klarer ikke involvere seg i døtrenes verden. De resterende voksne er heller ikke til noe hjelp og er mest opptatt av fasade og at alt er så bra.

Sårt og sterkt om mobbing på det groveste, om håp i vennskap og om å finne sin
styrke og stå opp for seg selv. En historie som blir sittende igjen i meg. Veldig gjenkjennbart for alle oss som har vært utsatt for mobbing.

Korte kapitler og stor skrift gjør boka lettlest. Tittelen synes jeg er litt merkelig, da den krever at du leser den riktig, ellers gir den ikke mening.

The URI to TrackBack this entry is: https://tulleruska.wordpress.com/2018/12/02/2-desember-ellers-er-jeg-ikke-noe-menneske/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: