3. desember – Fordi du ser meg

En kjærlighetshistorie med det lille ekstra.

Fordi du ser meg av Jennifer Niven9788241916472
Vigmostad & Bjørke, 2017

Libby er kjent som «Amerikas feiteste tenåring». Etter å ha gått ned masse i vekt, er hun nå klar for å møte verden igjen. Hennes fortsatt høye vekt gjør henne til en skyteskive, men hun har en indre styrke som er tøff nok for den verdenen hun møter.

Jack er populær, kul og litt drittsekk, men det er for å skjule det egentlige problemet. Jack lider nemlig av prosopagnosi, ansiktsblindhet, men har ikke fortalt det til noen. Han oppførsel er hans beskyttelse mot alle feilene han gjør: Ikke gjenkjenne av-og-på-kjæresten eller venner, kline med feil person osv.

Etter en hendelse, må Libby og Jack bli med i en samtalesirkel etter skoletid. De blir mer og mer involvert i hverandres liv. Libby og Jack opplever for første gang å bli sett. Jack tør å fortelle om ansiktsblindheten. De trekkes mot hverandre.

Jeg har hørt mye bra om denne boka, men har alltid hatt litt allergi for bøker jeg oppfatter som «jentete» og «rosa/sukkersøtt». Denne boka er ikke noen av delene. Den er beintøff! To skjebner med hver sine utfordringer som møtes. Romantisk? Ja. Sukkersøtt? Nei.

Jeg ble engasjert av de begge. Libby er enormt sterk og et skikkelig forbilde for alle der ute. Hun er seg selv og tør å satse på det hun vil. Hun hever seg over de med vonde tunger, men hun er ikke usårbar. Hun har bare hatt litt tid til å lære seg å takle at verden ikke alltid er et enkelt sted å oppholde seg. Hennes styrke smitter over på Jack. Jacks drittsekkoppførsel er en forsvarsmekanisme. Jack finner noen i Libby som tar han på alvor uten å prate han etter munnen. Han åpner seg og finner en alliert, en styrke til å håndtere prosopagnosien. De begge finner styrke i hverandre.

Vakkert, sterkt og følelsessterk roman hvor vi får historien fra to synsvinkler. Jeg ble revet med og jeg sitter igjen med masse følelser. Jeg ble virkelig glad i Libby og Jack, spesielt Libbys enorme styrke.

Dette er en engasjerende bok om vennskap og kjærlighet, om annerledeshet og
styrke til å være seg selv. Om å virkelig SE hverandre.

The URI to TrackBack this entry is: https://tulleruska.wordpress.com/2018/12/03/3-desember-fordi-du-ser-meg/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: