1. desember – Virus på reisefot

Da er julekalenderen i gang og jeg starter med en fagbok om virus. En av de beste bøkene jeg har lest i år.

Virus på reisefot : en reiseskildring om virus og mennesker av Eystein Hellstrøm Hoddevik 
Cappelen Damm, 2021 

Virus er som folk flest – De elsker å reise og treffe nye bekjentskaper! De er gjerne med som blindpassasjerer og slår seg ned på nye steder. De er bittesmå og mange av dem er listige og røffe. Noen kjører på maks så fort de kommer inn i en kropp, mens andre sniker seg rundt i en “evighet” før de avslører sin tilstedeværelse. 

Boka tar for seg noen av de mest kjente virusene som HIV, norovirus, influensavirus og rabiesvirus. Vi får vite om virusets historikk, sykdomssammenhenger og symptomer, samt kampen mot det. Her er det masse å lære! 

Dette er en fantastisk, fascinerende og nyttig bok om virus og menneskers kamp for å forstå og bekjempe disse små angriperne. Det høres kanskje rart ut, men jeg har kost meg masse med boka. Jeg har lært mye om virus og virushistorikk. Boka er skrevet på en lettfattelig og grundig måte, og gjør leseren klokere.  

Ja, mange virus er farlige, men vi har også skapt mange gode vaksiner. Det er ikke mange oppvoksende generasjoner som vet hva sykdommen kopper er. En sykdom som tok livet av mange eller etterlot den overlevende med stygge arr på hele kroppen. Kopper ble i 1980 erklært utryddet takket være vaksine. Sånne bragder gjør meg glad og takknemlig.

Jeg er forresten så heldig å ha fått skaffet meg et signert eksemplar av boka, for jeg likte så godt boka (den gang lånt eksemplar på biblioteket).

The URI to TrackBack this entry is: https://tulleruska.wordpress.com/2021/12/01/1-desember-virus-pa-reisefot/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: