3. desember – Dette dreper oss

Dette dreper oss av Tiger Garté 
Vigmostad & Bjørke, 2021 

Faren til 16 år gamle Samuel er prepper. Han prepper for katastrofer og en katastrofe er på trappene: En pandemi. I begynnelsen av mars drar far og sønn av sted ut i villmarken for å overleve pandemien. Dagene går med på å finne mat, holde liv i ilden og passe seg for infiserte, myndighetene og plyndrere. Samuel drømmer seg ofte tilbake til den tiden hvor moren levde. Nå er det bare han og en ustabil far i en farlig pandemiverden. Plutselig en dag ser Samuel en ung jente i skogen. Hun tenner ilden til tvilen han har båret en stund … tvilen om sannheten i farens påstander om at samfunnet er livsfarlig og villmarka er redningen. 

Dette var en bok jeg var veldig skeptisk til, men som overraska meg positivt. Den kan tidvis virke litt lang, men holder man ut de få partiene, vil man få en spennende og gripende historie om overlevelse, far/sønn-forhold, redsel og håp og ikke minst om en nådeløs natur. 

Samuel er en uheldig gutt som hele livet har blitt påvirket av farens galskap. Han har vært fanget mellom sine foreldre og da moren døde, så hadde han ikke så mange valg igjen. Det er vanskelig å bryte båndet til faren og fortelle noen utenforstående om tvilene han har til farens preppervirksomhet. 

Historien er fortalt fra begge retninger, nåtid og fortid, og man får en større forståelse for hvorfor ting har blitt som de har.  Dette er en bok for de som liker dystopiske bøker eller elsker villmarkshistorier. En rå og brutal bok om å overleve i en hensynsløs verden.

The URI to TrackBack this entry is: https://tulleruska.wordpress.com/2021/12/03/3-desember-dette-dreper-oss/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: