Vargtimen

Vargtimen av Geir Tangen 
Gyldendal, 2021 

Den ferske etterforskningslederen Gabriel Fjell står ovenfor en kinkig sak da en 14 år gammel jente blir funnet hengt i skogen. Selvmord er ingen kriminell sak, men jenta var med på et nettspill som oppfordrer til at de skal ta sitt eget liv. Hvem står bak et slikt nettspill? Hvor mange ofre har begått selvmord på bakgrunn av nettspillet? Kan de redde andre ungdom fra å bli utsatt for dette spillet? Hvordan redde en person som ikke ønsker å leve? 

Dette er den første boka om overbetjent Gabriel Fjell og ikke en så verst begynnelse, men jeg sleit med å interessere med for Fjell og hans kjæreste Makena som dras med inn i denne kampen mot nettspillet og klokka. Kripos-etterforskeren Aida Ibrahim og Fjells kollega Rashid var faktisk mer interessante for meg enn hovedpersonene. De skulle jeg gjerne ha blitt bedre kjent med. 

Det tok meg lang tid å lese boka nettopp fordi hovedpersonene ikke var så interessante. Jeg glemte litt fra gang til gang hvem som hadde sagt og gjort hva. Så hvorfor leste jeg den ferdig? Fordi tematikken var spennende. Det er ikke så mange krimbøker (jeg har lest) som tar opp “spillassistert” selvmord og skyldspørsmålet rundt dette. 

Krimromanen er ikke så veldig blodig, selv om det er noen scener med slik innhold. Den handler mer om kampen mot klokka og håper om å kunne redde utsatte sjeler mot dødsmanipulasjonen. 

The URI to TrackBack this entry is: https://tulleruska.wordpress.com/2022/03/15/vargtimen/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: