1. desember – Skatten og tyven

Da er det tid for julekalender igjen her på bloggen!

Skatten og tyven av Erik Eikehaug 
Gyldendal, 2022 

Å være sønner av en suksessfull forfatter er ikke enkelt. Det vet Vetle og broren alt om. Å finne inspirasjon og kreativitet kan være utfordrende. Vetle drømmer om en bestselger, mens han sliter med et dårlig kne og kjærligheten. Hvorfor skal det være så vanskelig å finne en bra mann som bare vil være Vetles? 

Tja, hva skal jeg si? Mannfolk som kommer og mannfolk som går. Det føles i hvert fall slik når man leser om Vetles liv. 

Det er noe fascinerende med boka i all sin hverdagslighet, men samtidig sliter jeg litt med at Vetle er så tafatt. Jeg blir sint av hvordan Vetle lar seg behandles av mennene i sitt liv. Hvorfor roter han seg borti menn som egentlig ikke er interessert i å bare være hans? Men Vetle har også en sårhet over seg som man skjønner mer av etter hvert som historien utfolder seg og man får vite mer om hans fortid. Kanskje grunnen til at Vetle engasjerer meg såpass mye er at han har noe gjenkjennbart over seg: 40 og ferdig? Eller 40 og nå starter det gode livet? 

Dette er en godt fortalt historie, selv om den noen steder er litt langdryg. Herlig dysfunksjonell, søkende og drømmende. Man kommer veldig nær Vetle og man kan ikke unngå å bli dratt med inn i livet hans på godt og vondt. Vetle ønsker seg det de aller fleste av oss ønsker: Kjærlighet og aksept.  

Jeg ble i hvert fall dratt med inn i Vetles liv. Vekslet mellom ønske om å gi han en klem og en på tygga. Jeg satt hele tiden og håpet han skulle finne den store kjærligheten han fortjente, men redd hans selvforakt ikke ville tillate det. 

Reklame

The URI to TrackBack this entry is: https://tulleruska.wordpress.com/2022/12/01/1-desember-skatten-og-tyven/trackback/

RSS feed for comments on this post.

One CommentLegg igjen en kommentar

  1. Åh,denne leste jeg i sommer. Likte den veldig godt 🙂


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: