4. desember – Alice Austen lived here

Alice Austen lived here av Alex Gino 
Scholastic, 2022 

Sam og TJ er begge ikke-binære og bestevenner. De har ingen planer om å skrive om enda flere døde heterofile hvite menn, da den mer konservative læreren Watras gir de i skoleoppgave å skrive om en Staten Island-relatert person. Målet er å bli trukket ut til å være med i en lokal konkurranse om å få sin utvalgte person i bronse. Sam og TJ finner den skeive fotografen Alice Austen og fordyper seg i fotografens liv og skeiv historie. 

En fin, liten roman om inkludering og amerikansk skeiv historie. Om levde skeive liv i fortid og nåtid. Boka handler også om vennskap og den valgte familien. 

Jeg likte boka. Både Sam og TJ har trygge familieforbindelser og opplever ikke så mye negativt knyttet til det å være ikke-binær, men det er fint med slike historier også. Det må ikke bare være død og fordervelse for de av oss som ikke følger streite normene.  

Fin bok hvor man lærer litt historie i tillegg. Bakerst i boka får vi noen av fotografiene til Alice Austen med kommentarer. 

Reklame

The URI to TrackBack this entry is: https://tulleruska.wordpress.com/2022/12/04/4-desember-alice-austen-lived-here/trackback/

RSS feed for comments on this post.

2 kommentarerLegg igjen en kommentar

  1. Har ikke hørt om denne så tusen takk for tips! 🙂

    • Tilfeldig at jeg fant denne på biblioteket. Tror ikke så mange har hørt om den 🙂


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: