5. desember – Forsvunnet

Forsvunnet av Tina Frennstedt
Vigmostad & Bjørke, 2020

I 1992 forsvinner en 19 år gammel kvinne og saken blir aldri oppklart. 16 år etter får de plutselig en ny ledetråd i forsvinningssaken, da en av Danmarks serievoldtektsmenn har flyttet sin aktivitet til Malmö. Kriminalinspektør og Skånes Cold Case-sjef, Tess Hjalmarsson, involveres i saken. Kan endelig den gamle uoppklarte saken få en oppklaring? Tess havner i en katt-mus-«lek» med voldtektsmannen. Denne «leken» er hun advart mot, men vanskelig å unngå.

Jeg leser dessverre for lite krim, da jeg i jobben min må fokusere mer på ungdomsbøker. Men jeg er virkelig glad for å ha fått lest denne boka. Skikkelig spennende krim med intensitet, ubehag og menneskelighet. Jeg likte godt Tess og kollegaen Marie. De hadde et godt samspill og var et godt «jaktlag». Jeg følte aldri at noe ble uvirkelig eller for helteaktig. Rett og slett en oppslukende krim med mysterier og hemmeligheter.

Boka er inspirert av virkelig hendelser. Dette er en krim for de som ikke er så glad i det blodige, men som ønsker en intens og god historie. En spennende førstebok i Cold Case-serien av Frennstedt. En serie jeg kommer til å følge med på.

Det slo meg, da jeg leste, at boka fikk meg til å tenke på Hanne Wilhelmsen-bøkene til Anne Holt. Tess er ikke så lukket og hard som Hanne, men de har en del likheter.

The URI to TrackBack this entry is: https://tulleruska.wordpress.com/2022/12/05/5-desember-forsvunnet/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: