Pride: Darius the Great is not okay

Darius the Great is not okay av Adib Khorram
Penguin Books, 2020

Darius sliter med skolen, der han er nesten venneløs og et av bølla Trents ofre. Men han sliter også med depresjon og føler at faren er mer glad i lillesøstera hans. Så blir morfaren i Iran diagnostisert med hjernesvulst. De drar til Iran. Darius er glad i moras familien, selv om han aldri har sett dem annet enn på en dataskjerm. Problemet er at han er dårlig i både farsi og sosiale koder. Men så er de i Iran og mye blir annerledes enn det Darius hadde sett for seg. For han treffer Sohrab og for første gang ser det ut til at han har fått seg en bestevenn. Han føler at Sohrab tåler hele han og etter hvert blir tanken på å dra hjem tyngre.

Dette er en sånn bok som er som et deilig, varmt teppe, til tross for at den har både sårhet og smerte. Darius sliter med depresjon slik som sin far. Faren er et übermensch i Darius’ øyne og Darius føler hele tiden at faren ikke er glad i han. Denne lengselen Darius har til faren er så godt beskrevet og kjennes i kroppen. Mobbingen Darius blir utsatt for, hjelper lite på helheten. Og så kommer den varme familien i Iran og ikke minst herlige Sohrab. Denne boka har så mange mennesker man blir så glad i.

Fantastisk skrevet med nærhet og varme. Jeg elsker at boka ikke er entydig i hva Darius føler for Sohrab. At man kan bli skikkelig glad i noen, uten at det står svart på hvitt hva denne nærheten og følelsene helt betyr. Jeg ble så glad i boka at jeg måtte lese oppfølgeren. Jeg måtte ha mer Darius! Bak i boka skriver forfatteren litt om motivasjonen for å skrive boka.

The URI to TrackBack this entry is: https://tulleruska.wordpress.com/2024/06/01/pride-darius-the-great-is-not-okay/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Legg igjen en kommentar