En herlig road trip-roman

Med Albert i baksetet : en nesten sann historie om en mann, hans kone og hennes
alligator av Homer HickamMed Albert i baksetet
HarperCollins Nordic, 2016

I Coalwood, West Virginia, bor det unge ekteparet Elsie og Homer, samt alligatoren Albert. Albert var en bryllupsgave fra Elsies store forelskelse Buddy Ebsen. Etter en skremmende hendelse, hvor Homer endte opp i hagen uten bukser, gir han kona si et ultimatum: Han eller Albert. Elsie er villig til å velge Homer om de kjører Albert hjem til Florida. Selv om det er en helsprø ide, innser Homer at det er den eneste muligheten for å bli kvitt Albert. Reisen til Florida blir ikke som noen av dem forventer …

Dette er en sprø og underholdende historie som visst nok skal ha rot i virkeligheten. Hvor mye som er sant, har vært vanskelig å verifisere. Men dette er en herlig og sår historie om kjærlighet. Homer elsker en kvinne som har tapt hjertet til to andre: Buddy og Albert. Han er villig til å gjøre mye for Elsie og Albert. Homer har en sterk rettferdighetssans og et stort hjerte. Elsie er en eventyrer og drømmer, samt en eksepsjonelt sterk kvinne. Albert er særdeles sjarmerende. Også er det den mystiske hanen da som ingen av dem vet hvor kommer fra og hvorfor den er med.

En herlig road trip-roman hvor alt mulig skjer. Elsie, Homer og Albert havner blant annet borti radikale demonstranter og John Steinbeck, havner i klørne på spritsmuglere, baseballag, filminnspilling, Ernest Hemingway og en orkan. Reisen som skulle ta 2 uker tur/retur, endte opp mye lenger og mer innholdsrik enn de hadde trodd. Varm, sår, humoristisk, interessant og særdeles underholdende!

Bakerst i boka er det noen fotografier fra turen, men dessverre ingen bilder av Albert.

The URI to TrackBack this entry is: https://tulleruska.wordpress.com/2018/03/26/en-herlig-road-trip-roman/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Legg igjen en kommentar