Ikke snakk sant

Ikke snakk sant av Bjørn Ingvaldsen
Gyldendal, 2023

Miks mor har en tendens til å forsvinne. Miks storesøster sier det er viktig at ingen får vite, derfor må Mik ikke snakke sant. Søsteren har sluttet på skolen og går sjeldent utenfor døra. Mora pleier alltid å dukke opp, men nå har hun vært borte i flere dager. Det nærmer seg jul og hun har aldri latt barna være alene på julaften, men nå ser det ut til at hun virkelig har forsvunnet helt. Mik jobber hardt for at ingen skal få vite, men det blir vanskeligere og vanskeligere å skjule sannheten.

Dette er en hjerteskjærende bok om omsorgssvikt. Om barn som må håndtere mer enn de burde. Om hvordan skrekkhistorier ødelegger barnevernets gode arbeid. For Mik er så redd for at barnevernet skal splitte den lille familien opp, at han er villig til å gå langt for å skjule tingenes tilstand.

Bjørn Ingvaldsen tør å ta tak i vonde temaer og skriver enkelt, men effektfullt, om dem. Denne boka er intet unntak. Det er noe fascinerende med hvordan Ingvaldsen klarer å dra meg inn i handlinga. Lettlest om tøft tema.

The URI to TrackBack this entry is: https://tulleruska.wordpress.com/2024/05/27/ikke-snakk-sant/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Legg igjen en kommentar