Hvordan stoppe den farlige trollharen?

Pax 4 : Trollharen av Åsa Larsson & Ingela Korsell & Henrik Jonsson (ill.)Trollharen
Gyldendal, 2015

Det skjer noe merkelig i Mariefred. Eiendeler, penger og kjæledyr forsvinner. Alrik blir raskt anklaget for stjeling og situasjonen blir raskt veldig anspent. Viggo og Alrik må finne ut av hvem som har skapt trollharen de mistenker for problemene før det er forsent. Men hvem skapte trollharen? Og er det virkelig en trollhare? Hvem er svartheksa som i så fall står bak den mørke magien?

Jeg er fortapt i denne serien! Dette er en spenningsserie som fortsatt holder koken. Den bygges sakte oppover til et klimaks uten å noen gang bli kjedelig. Det er en bragd!

Det er noe ektefølt med Viggo og Alrik. Jeg liker dem bare bedre og bedre. De føles levende og de handler utfra sine forutsetninger som barn. Jeg sitter aldri med følelsen av at de er noen sorts supermennesker.

Jeg skjønner godt at mange unge har latt seg bergta av Pax-serien. Bøkene er også lettleste og med tøffe tegninger. Skikkelig urban fantasy med troverdige hovedpersoner!

Jeg gleder meg til bok fem i serien, Gasten, som kommer ut 1. mars!

The URI to TrackBack this entry is: https://tulleruska.wordpress.com/2016/02/07/hvordan-stoppe-den-farlige-trollharen/trackback/

RSS feed for comments on this post.

One CommentLegg igjen en kommentar

  1. Ah, denne er så fin fordi den leses av elever som ofte ikke leser andre ting og er døråpner. De får en spenning med seg som virkelig gjør at jeg kan introdusere andre og beslekta bøker som gradvis utfordrer dem. 🙂


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: